11 mjete që (patjetër) duhet pasur nëse shfrytëzoni Gmail
nenshkrimi

Përgatiti: Skender Mustafi Gmail, shërbimi për postë elektronike ofruar nga Google, ka shumë shfrytëzues. Nëse nuk jeni shfrytëzues, atëherë duhet të bëheni edhe atë për shumë të mira që ky shërbim ka, qoftë të ofruara nga vetë Google qoftë nga programues tjerë të cilëve kjo kompani u ka dhënë hapësirë […]

10+ softuerë FALAS për t’iu qasur kompjuterit nga largësia
teamviewer

Përgatiti: Skender Mustafi Softuerët të cilët mundësojnë ndërlidhjen me kompjuterët/serverët nga largësia tanimë janë të shumtë. Varësisht nga projektet kësa softuerë ofrojnë mundësi të ndryshme të cilat mund të jenë pjesërisht pa pagesë e pjesërisht me pagesë. Kuptohet softuerët e tillë nuk janë zhvilluar me qëllim ndërhyrje tek kompjuterët e […]

“Krem bananet” të ndaluara (haram) për muslimanët
chocko banana

Përgatiti: Skender Mustafi Kompania Swisslion-Takovo prodhues nga Serbia, që prodhon produktin shumë të njohur e të konsumuar “krem bananet”, pra Choco SL Banana, ka një kohë të gjatë që nuk shfrytëzon xhelatinën e lopëve për prodhimin e tyre, por në vend të saj shfrytëzon xhelatinë derri. Kështu që ky produkt është […]

10 mjete falas për të rregulluar videot e prishura
kmplayer

Përgatiti: Skender Mustafi Shpesh herë video regjistrimet paraqesin probleme gjatë hapjes. Kjo ndodhë në të shumtën e rasteve për shkak të kopjimeve dhe rikopjimeve me defekte ose për shkak të zhvendosjes së tyre nëpër platforma të ndryshme. Sidoqoftë, nëse një video material nuk hapet nga një lexues si për shembull […]

Krijuesi ynë me një jetë rrugëtim nëpër histori
demir krasniqi

Shkruan: Shaban Cakolli Një  pedagog  i kulturës, krijues i këngës folklorike dhe popullore,kompozitor,këngëtar i shquar e mbledhës i përkushtuar i folklorit, gazetar, instrumentist dhe poet, është  ky Demir  Krasniqi, i cili një jetë  me përkushtim  ia kushtoj kulturës sonë  kombëtare, këngës, publicistikës dhe poezisë. Me këngën  ka filluar  në  bankat shkollore në […]

225 Apps shqip për Android
android shqip

Përgatiti: Skender Mustafi Publikimi për herë të parë: 31 Dhjetor 2012 Ripublikim me kontroll dhe ndryshime më 25 Mars 2014 Më poshtë janë radhitur aplikacionet më interesante në gjuhën shqipe të përgatitura nga programues shqiptarë dhe të huaj për mjetet me sistem operativ Android. Radhitjen e aplikacioneve e kam bërë sipas rastit, […]

Pse tani më shumë se kurrë duhet investuar në marketingun në Internet?
Marketingu ne Internet

Shpesh herë në ditët e sotme, profesionistët apo ndërmarrjet e vogla nuk bëjnë publicitet në web nga frika e një kostoje të lartë. Për këtë frikë jo të motivueshme shumë prej tyre heqin dorë nga një faqe webi shumë efikase dhe si rrjedhim privohen nga instrumente merketingu shumë të rëndësishme […]

Ju lutem më lini të ju rrahë
të lutem më le të të rrahë

Skender Mustafi Pasi që kisha një ndjenjë të thellë për të bërë një kërkesë morale për të rrahur sipas peshorës sime qoftë nga aspekti i drejtësisë (nuk jam profesionist) e qoftë nga aspekti i shijes personale bëra një kërkesë publike tek faqja në rrjetin shoqërorë Facebook. Siç duket sharra më […]

Çmimet e naftës 1861 – 2009
cmimet e naftës

Përgatiti: Skender Mustafi Qëllimi i këtij shkrimi nuk është që të bëhet një analizë e detajuar rreth ndryshimit të çmimit të naftës së pa përpunuar gjatë historisë, por vetëm të jepet një paraqitje vizuale rreth “krizës” ekonomike-financiare të vitit 2008 në një kohë kur shumë sfera të ekonomisë ndërkombëtare negativisht u […]

Zhvillimi ekonomik dhe procesi i integrimit në BE: Perspektivat dhe sfidat për integrim...
integrimi evropian kosova

ZHVILLIMI EKONOMIK DHE PROCESI I INTEGRIMIT NË BE PERSPEKTIVAT DHE SFIDAT PËR INTEGRIM EKONOMIK – KOSOVA NË EVROPË APO EVROPA NË KOSOVË Përgatitur nga: Shpend Ahmeti Instituti për Studime të Avancuara GAP (Artikulli është lexuar 1129 herë…)

KOSOVA DHE INTEGRIMI I SAJ NË BASHKIMIN EVROPIAN: Sfida...
integrimi evropian kosova

KOSOVA DHE INTEGRIMI I SAJ NË BASHKIMIN EVROPIAN: Sfida e themelimit të shtetit funksional të bazuar në sundimin e ligjit Përgatitur nga Dr.jur. Robert Muharremi Universiteti Amerikan në Kosovë (AUK) 13 April 2008 (Artikulli është lexuar 184 herë…)